Vänskapsförbundet Sverige-Nicaragua (VFSN)För en rättvisare värld

Liberala internationalen som Centern och Folkpartiet tillhör har nyligen utnämnt Honduras diktator Micheletti som viceordförande

Liberala internationalens ordförande Hans van Baalen har framträtt i Honduras,utnämnt diktatorn till vicepresident och lovat att liberalerna ska sända valobservatörer till diktaturregimens valfars

Hans van Baalen besökte tidigare Nicaragua där han framträdde tillsammans med Eduardo Montealegre, vän till diktaturen i Honduras. 

Ordföranden för den liberala internationalen framträdde i Honduransk TV tillsammans med författaren Alvaro Vargas Llosa som presenterades som antisocialist. Van Baalen utnämnde på rak arm diktatorn Michelletti som sin viceordförande.

Holländaren som tillsammans med Marit Paulsen, Lena Ek, Cecilia Wikström och Olle Schmidt sitter i styrelsen för den liberala gruppen i EU-parlamentet blev ombedd att lämna Nicaragua sedan han haft ett möte med militärer för att utröna deras kuppvillighet.

Kommer nu den borgerliga aliansen som har EU-ordförandeskapet att gå i van Baalens fotspår och legitimera diktaturvalen i Honduras nu i november. Ge besked Bildt!

Hans van Baalen  uppmanade offentligt Nicaraguanerna att gå ut på gatorna och protestera mot att Högsta domstolen har klargjort att det är möjligt för Daniel Ortega att ställa upp i presidentvalen 2011. En liknande procedur har gjort det möjligt för Arias i Costa Rica och Uribe i Colombia att ställa upp i kommande val.

När vi nu reser runt på landsbygden här i Nicaragua får vi hela tiden vittnesmål om FSLN-regeringens stora satsningar för att förbättra infrastruktur och bekämpa fattigdom och hunger, bland annat genom skolmatsprogrammet. Sandinister på alla nivåer säger sig vara beredda att på gatorna försvara framstegen.

Managua 16 november 2009

Lasse Wallin

källor Radio La Primereissima, El Nuevo Diario, kanal 4.

 

 

 

 


Vänskapsförbundet Sverige–Nicaragua | info@vfsn.se | Tegelviksgatan 40 A | 116 41  STOCKHOLM | Telefon: 08-642 08 81 | Org.nr.: 802010-1237| Stöd oss! | Om webbplatsen | PG: 87 06 91-3

» Sök
» Kontakta oss
» Interninformation